onsdag 23. november 2011

Spaghetti Carbonara (eller pasta med skinke om du vil)

Restene av juleskinke kan helt fint brukes i en spaghetti carbonara! Alle tre jentene spiser som bare det når de får carbonara, så det er en sikker middag å servere når man er alene. Jeg synes pleier å bytte ut en del av kjøttet med squash og sjampinjong, for å få litt mer spenstig smak.

Til en voksen og tre storspistebarn:

ca 400 gram fullkornsspaghetti  kokes al dente

Mens pastaen koker skjærer du følgende i små terninger, og freser det i en stor stekepanne:
300 gram juleskinke
1/2 rødløk
1/4 squash
4 sjampinjonger
noen små buketter brokkoli

I en liten bolle blandes følgende sammen:
1,5 dl matfløte
1 eggeplomme
3 ss revet parmesan
salt & pepper

Slå vannet av pastaen og la den renne av. Sleng pastaen i stekepanna sammen med skinken og grønnsakene, og hell fløteblandingen over. Server med en gang.

Mine jenter spiste seg stappmette, og med en liten skål frukt til barnetv etterpå gikk leggingen lett som en lek.

Nå sitter jeg med bena på bordet og nyter at det er stille, og at ryddingen av kjøkkenet ble gjort på en to tre

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar