fredag 4. november 2011

Tomatsuppe med luregrønnsaker, pastastjerner og kyllingkjøttboller

”NAM, dette var god middag!” Sa begge treåringene og langet innpå med to store porsjoner. Helt uvitende om at det skjulte seg med i suppa enn tomat ;)

Enkelt, sunt og mettende, i tillegg til å falle i smak! Kan det bli bedre? Dette er en veldig stor oppskrift, vi var tre voksne og tre barn, og jeg hadde vel ca en liter suppe igjen. Men den egner seg godt til å fryse ned så man har en enkel middag på lur til en annen gang.

Suppe:

½ løk
4 sjalottløk
½ squash
2 store gulrøtter
2 stilker stangselleri
1 paprika uten skinn (jeg bruker 1,5 ss Ajvar i stedet, dette kan fint sløyfes, men det gir god smak)
2 fedd hvitløk
1-2 ss tomatpure
2 bokser hakkede tomater
Suppebuljong  (bruk 2 terninger, eller 2 ss buljong, av typen kylling eller grønnsak)
Salt og pepper
Bladpersille
Pasta (jeg brukte småstjerner)

Alt av grønnsaker finhakkes og freses i nøytral olje i en stor kjele. Når det har fått litt farge rører du inn tomatpure, og heller over boksene med tomat. Hell i en boks med vann. La det småkoke i noen minutter, så tar du stavmikseren og kjører det så glatt som du vil ha suppa. Hell i en liter vann, la det koke opp, og ha i pastaen mens suppa putrer.  

Imens suppa koker opp lager du røra til kyllingkjøttbollene:

Kyllingkjøttboller:
600 gr kyllingkjøttdeig
1 egg
2 ss strøkavring
3ss finhakket bladpersille
Salt&pepper
1 fedd finhakket hvitløk

Bland alt sammen i en kjøkkenbolle til en jevn masse. Ha massen i en brødpose, og klipp av det ene hjørnet. Hold posen over den kokende suppa, og klem ut massen. Bruk en skarp kniv eller saks til å ”klippe av” små boller som faller ned i suppa.

La suppa stå å småkoke til kjøttbollene er møre og pastaen er gjennomkokt. Vær obs på at pastaen trekker til seg mye av væsken, så etterfyll med vann så du får den konsistensen du ønsker på suppa. Smak til med persille, salt, pepper og evt basilikum/oregano eller chili.

Serveres med godt brød



1 kommentar:

  1. Den hørtes skikkelig god ut! Herlig med slike kjøttboller i tipper jeg.
    Fin helg til deg :-)

    SvarSlett