I går skulle jeg lage middag i en fei, og røsket med meg et glass Sweet & Sour og strimlet svinekjøtt på Kiwi. Ris har vi alltid i husmorhylla. Men det blir jo så lite grønnsaker i et sånt måltid, så jeg gikk innom tyrkern på hjørnet og kjøpte med meg paprika, løk og sopp. Vel hjemme begynner jeg med risen, den tar lengst tid. Så plasserer jeg wokpanna på plata, og skrur på varmen. Helt automatisk hakker jeg løk, paprika og sopp i mindre biter, går i kjøleskapet og finner en gulrot, og en boks minimais fra matskapet. Plutselig ser jeg at mengden grønnsaker på fjøla har blitt så stor, så jeg tar vekk en del av kjøttet før det havner i panna, og slenger det i en pose i fryseren.
Jeg steker kjøttet i to omganger. Så grønnsakene. Litt og litt, de som tar lengst tid først. Så åpner jeg glasset med ferdig saus (og grønnsaker) og heller over grønnsakene i panna, og legger kjøttet tilbake i panna så det får putre med i noen minutter. Risen er ferdig når sausen er ferdig. Men gikk det virkelig fortere med halvfabrikata?
Dagen før lagde jeg soyamarinert laks stekt i terninger, brokkoli og potet og sellerirotmos. Alt hjemmelaget og fra bunnen. På kortere tid enn halvfabrikatavarianten dagen etter…
En god hjelper i full sving på kjøkkenet
Så herlig bilde :-)
SvarSlettJa, det er mange slike dager når det er fristende å lage noe lettvint.. Lurt å få inn litt grønt.
Fin helg til deg :-)